keskiviikko 23. lokakuuta 2013

23.10.2013 Estevalmennus, Mariella ja Rajattoman Merriina (Vaty003)

Mariella vaihtoi lennosta hevosta ja oli toisen valmennuksen aika. Kouluvalmennuksesta siirryimme estevalmennukseen. Valmennettavaksi oli tullut suomenhevostamma, Merri. Merrillä ilmeisesti riitti kapasiteettia, vaikka mihin mutta sileän työskentely oli huomattavasti heikompaa. Senkin takia päätimme keskittyä estevalmennuksessa pienien esteiden hyppäämiseen ja perusasioiden parantamiseen. Mariellalle tämä sopi vallan mainiosti.
Pyysin ratsukkoa siirtymään työskentelemään alkulämmittelyjä, taivutuksia, siirtymisiä ja ylipäätään mahdollisimman monipuolista lämmittelyä, jottei sattuisi mitään revähdyksiä tms.
Pystytin samalla kentän vastakkaiselle pitkälle sivulle uran viereen kavaletteja jotka olivat korkeudeltaan 20-50cm, kavaletteja laitoin peräkkäin kuusi kappaletta, jotta rutiinia tulisi enemmän. Pyysin Mariellaa tekemään kummassakin päädyssä ison laukkaympyrän, nostettuna suoraan käynnistä ja siirtyminen harjoitusravin kautta käyntiin. Mariella toimi ja laukka nousi hyvin, se pyöri tasaisesti ja eteni hyvin. Mariella istui hyvin ja tasapainotti koko pakettia vallan mainosti. Siirtymiset olivat myös helppoja, eivätkä näyttäneen vaikeilta lainkaan. Toisessa päädyssä oli pientä haparointia laukkaa nostettaessa, mutta Mariella oli ajan tasalla ja ratkaisi ongelman hyvin.
Pyysin Mariella tekemään laukkaympyrän aina lyhyen sivun keskeltä ja jatkamaan laukkaa näille kavaleteille asti, sekä ylittämään kavaletit. Niiden jälkeen Mariellan tuli siirtää Merri raviin ja käyntiin. Mariella nyökkäsi ja tuli toiseen päätyyn, nosti laukan ja jatkoi laukkaa kavaleteille. Esteiden ylitys oli vaivatonta, mutta vaikka esteet olivat matalia, näytti Merri siltä kuin sillä olisi ollut tuli hännän alla. Pyysin Mariellaa tulemaan esteet vielä uudestaan ja kerroin miten tulisi toimia. Mariella tuli uudestaan ja Merri oli huomattavasti hillitympi ja rauhallisempi, sekä kiire oli tältä hävinnyt.
Valmennuksista itse kukin oli puhki ja oli aika lopettaa tältä erää. Mariella siirsi Merrin raviin ja jatkoi loppuverryttelyjä sillä aikaa kun minä korjasin kavaletteja pois kentältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti