keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Syksyn tempaus !! Ilmaiset valmennukset.

Ennen kuin talvi tulee niin päätin järjestää syksyn tempauksen. Kaikille halukkaille on siis jaossa ilmaisia valmennuksia, kyllä !

Hyvä tietää;

1. Jokainen voi osallistua vain yhden kerran ja vain yhdellä hevosella.
2. Valmennusvaihtoehtoja ovat: koulu-, este-, kenttä-, maasto-, laukka- ja ravi valmennus.
3. Ilmoittautumisaika 23.10.2013 klo 23.00 - 24.10.2013 klo 15.00 asti. Tuon jälkeen en ota enää ilmoittautumisia vastaan.
4. Kaikki valmennukset kirjoitan omalla tahdilla, ja jos osallistujia tulee paljon pyrin saamaan kaikki valmennukset tänne esille viimeistään 06.11.2013, muutokset ovat kuitenkin mahdollisia.
5. Kaikki valmennukset löytyvät täältä blogista.
6. Hevosella täytyy olla joku sananen luonnetta, muuten ilmoittautumista ei hyväksytä.
7. 50 nopeinta mahtuu mukaan.

HUOM!! Kun kopioit valmennuksen itsellesi, kuittaa kommentoimalla tämän tekstin alle ja muista merkitä copyihin näin:  © ViTeKaJenKoi  (ViTeKa linkitettynä osoitteeseen; http://viteka.blogspot.fi/ ja JenKoi sähköpostiosoitteeseen jenkoivirt@gmail.com)

Ilmoittautumisohjeet;

Voit ilmoittautua hevostalli.net:n topikissa muodossa Nimimerkkisi - Hevosen nimi ja linkki hevosen sivuille - valmennuksen laji ja taso.

Sähköpostilla voi myös ilmoittautua osoitteeseen jenkoivirt@gmail.com otsikolla Syksyn tempaus !!
Viestiin: Nimimerkkisi - Hevosen nimi ja linkki hevosen sivuille - valmennuksen laji ja taso.

Tai sitten tähän postaukseen kommentoimalla seuraavasti;  Nimimerkkisi - Hevosen nimi ja linkki hevosen sivuille - valmennuksen laji ja taso.

Ilmoittautuneet 32/32

1. felissa - Hallon Amór - kouluratsastus, Helppo A
2. Veera R. - Sointuvan Bao - kouluratsastus, Helppo C
3. jensi. (Jenna) - Waldedrudis - kouluratsastus, GP
4. jodochus - Llwynog Pontiac - kouluratsastus, Helppo B - Helppo A
5. Ariela - Susikallion Suukkosuu - kouluratsastus, Helppo B
6. meea - Chippy Random - esteratsastus, 120cm
7. honeythief - Løvetann Rewa - esteratsastus, 80cm
8. Huusari - Kalondra Sabrina - kouluratsastus, Intermediaire ll
9. Bella - Gazelle Galadrielle esteratsastus, 70cm
10. Taya - KNS Illusionist - esteratsastus, 100cm
11. Kiiskinen - Kingston Trinitea - kouluratsastus, vaativa A
12. gatinha - Docinho do Brigadeiro - kouluratsastus, GP
13. Mari H - Amiston v. Jäpä - kouluratsastus, Helppo B
14. Örp - Március Shalott ox - kouluratsastus, Helppo B
15. Jonna - Kunz Salida SVA, kouluratsastus, Helppo C
16. wishmaster - Suprant Cissy - kouluratsastus, GP
17. Wolf - Fiktion Tuisku - mitä vain.
18. Larissa - Ce's Londonbirdie - esteratsastus, 110cm
19. Emma - Kevätrinteen Vilteri - kouluratsastus, Helppo B
20. sandi - Mäntysuon Winterheart - kouluratsastus, Helppo B
21. Assi - Rhediad Rhosyn - esteratsastus, 100cm
22. Jasmin - No Way - esteratsastus, 160cm
23. Köpi - ILO Pankkihuijari - esteratsastus, 110cm
24. radical - Carusos Fernando - esteratsastus, 100cm
25. Laura R. - Viision Friia - kouluratsastus, Helppo A
26. Raicy C. - Hexenfilantrophe - ravit
27. Pöpi - WGN Charly - kouluratsastus, vaativa B
28. Nelli - Hero From The Past - kouluratsastus, Helppo A
29. Naomi L. - Kavanagh Roy - esteratsastus, 120cm
30. Tea - Aron LAC - esteratsastus, 100cm
31. Ireth - Viisikon Karkkipäivä - kouluratsastus, Helppo B
32. Ibbe - Algin F Euphoria - esteratsastus, 120cm

Valmennukset

25.10.2013 Valmennukset

1/32


Felissa ja Aatu olivat syksyn valmennustempauksen ensimmäinen valmennettava. Ratsukkoa oli tarkoitus valmentaa Helppo A:n tasolla kouluratsastuksessa. Felissa ja Aatu työskentelivät hyvää vauhtia alkuverryttelyjä, jotta valmennuksesta saataisiin kaikki mahdollinen irti. Aatu oli reipas ja potentiaalinen alusta alkaen ja pyysinkin ratsukkoa aloittamaan ravityöskentelyllä. Felissa toimi ja siirsi orin raviin. Ravi oli helppoa ja pehmeää, sekä avut olivat huomaamattomat. Ratsukko teki hyvää työtä yhdessä. Pyysin ratsukkoa tekemään erilaisia tempon vaihteluja ravissa, sekä välillä ratsastamaan harjoitusravia ja välillä taas kevyttä ravia. Felissa toimi ja teki hyvä työtä, siirtymiset olivat pehmeitä ja helppoja, eikä ratsukolle lainkaan haastavia. Pyysin Felissaa keskittymään raviin enemmän ja tekemään lisättyä ravia. Ratsukko jatkoi työskentelyä hyvin ja ravi oli puhdasta ja oikeaoppista. Pyysin ratsukkoa ravaamaan siten että joka kulmassa tehdään voltti ja hevonen taipuu sisälle päin pitkällä uralla voltin jälkeen ravissa. Taivutukset sujuivat hienosti ravissa, työskentely ratsastajan ja ratsun välillä oli saumatonta. Pyysin Felissaa siirtymään käyntiin ja kokoamaan käynnin. Käynnin kokoaminen tuotti alkuun hieman haasteita, mutta parani loppua kohden roimasti. Pyysin Felissaa vielä ottamaan loppuravit ja -käynnit. 

---
2/32
Veeran ja Baon oli tarkoitus valmentautua kouluratsastuksessa Helppo c tasolla. Pyysin Veeraa aloittamaan heti, kun tämä oli jo jonkun tovin verrytellyt. Bao oli ilmaissut mielipiteensä kouluratsastuksesta heti alussa, eikä tehnyt valmennuksesta todellakaan helppoa. Pyysin Veeraa aloittamaan mm. peruutuksella. Bao ei oivaltanut aluksi mitä piti tehdä, ja kun tämä hoksasi, niin ei eteenpäinmeno vaihdetta meinannut löytyä enää lainkaan. Bao ei todella tehnyt valmennuksesta helppoa. Peruutus siis sujui hyvin. Pyysin Veeraa siirtymään harjoitusraviin, alkuun Bao ihmetteli hieman mitä kuului tehdä, mutta päättäväisesti Veera ratsasti tätä ja omilla avuillaan auttoi ponia eteenpäin. Pyysin Veeraa tekemään mahdollisimman paljon siirtymisiä. Ravista – käyntiin – pysähdys – peruutus – käyntiin –raviin. Veera kauhisteli tätä, mutta päätti kuitenkin yrittää. Bao yritti aina välillä pullikoida vastaan ja toisinaan askel ja siirtyminen venähti odotettua pidemmälle, mutta pääasia että kumpikin loppujen lopuksi yritti. Pyysin Veeraa ottamaan vielä loppuun siirtymisiä ravissa, sekä tempon lisäyksiä ja ponilta ihmeesti löytyi askeleeseen pituutta ja nopeutta. 

---
3/32
Jenna ja Walde olivat ensimmäinen ratsukko jotka olivat halunneet valmentautumaan vähän korkeammalla tasolla kuin muut. Pyysin Jennaa ottamaan ohjaa ja siirtämään Waldea raviin. Ravissa halusin tältä GP –tason hevoselta nähdä koottua ravia, sekä ravin lisäyksiä. Jenna toimi käskystä ja siirsi Waldea koottuun raviin. Ravi oli hillitty ja hallittu, sekä näyttävä ja ylväs. Hienoa! Samoin tempon lisäykset ratsukolle eivät tuottaneet mitään vaivaa ja tehtävä osoittautui ilmeisen helpoksi. Taivutuksista puhumattakaan, kun niitäkin pyysin näytöksi. Walde oli rento ja notkea, mutta silti tiedosti omat askeleensa ja kapasiteettinsa hyvinkin selvästi. Pyysin Jennaa nostamaan laukkaa ja laukkaamaan kiemurauraa vaihdoilla. Vaihdot sujuivat hyvin, vaikka nyt alkoikin huomata että haastetta alkoi muodostumaan. Vaihdot olivat selviä ja puhtaita, ilman haparointia tai hutiaskeleita. Ennen kuin valmennus oli loppumassa, pyysin loppuun vielä laukkaa uralla, jossa laukanvaihto tuli tehdä joka askeleella ja 10 vaihtoa peräkkäin. Jenna toimi ja nosti laukkaa uralla. Vaihdot olivat hieman jäykkiä kun niitä tuli tehdä nyt joka askeleella, Waldesta huomasi myös että nyt tämä todella joutui töihin. Koska valmennuksen aiheena oli GP –taso, halusin nähdä vielä muutaman askeleen piaffea. Piaffen askeltamisessa oli vielä hiomista, mutta hyvältä ja arvosteltavalta askellus näytti ja oli huomattavasti helpomman näköistä kuin laukanvaihdot joka askeleella. Pyysin ratsukkoa vielä ottamaan loppuun ravityöskentelyä omatoimisesti ja sen jälkeen siirtymään loppukäynteihin. 

---
4/32
Jodochus ja Poni olivat jo hyvää tahtia aloittelemassa, kun oli valmennuksen aika. Ratsukkoa odotti kouluratsastuksen valmennus yhdistäen jo ennestään tuttua helppo a:ta ja sitten uutta helppo b:tä. Pyysin ratsukkoa ottamaan ohjat ja aloittamaan työskentelyn keskikäynnin kokoamisella. Keskikäynti löytyi helposti ja kokoaminen pienen työskentelyn jälkeen. Muodostus oli hyvä, Poni kulki tasaisen pyöreästi eteenpäin, hiljaa maata hipoen ja kauniisti askeltaen. Jodochus käytti hyvin pieniä apuja ja ratsasti hyvin istunnalla. Koska olimme vasta aloittaneet valmennuksen, päätin pyytää ratsukon keskihalkaisijalle ja pysähtymään siihen. Pyysin ratsukkoa tekemään pohkeenväistöä pikkuhiljaa. Ponille tämä ei entuudestaan ollut kovin tuttu asia, mutta Poni väisti hienosti pohjetta ja tässä kohtaa herkästä suusta oli hyötyä. Poni malttoi siirtää askel askeleelta jalkojansa sivusuunnassa ja pohkeenväistö alkoi sujua jo kohtalaisen hyvin ja aika pienillä avuilla. Oli aika siirtyä raviin. Lisättyä ravia tuli ihan omasta tahdosta, eikä siihen vaadittu edes komennusta. Ratsukko toimi vielä paremmin ravissa kuin käynnissä. Pyysin tätä vielä nostamaan laukkaa ja kun laukkaa oli tehty tarpeeksi, oli laukanvaihdon aika käynnin kautta. Jodochus toimi ja siirsi Ponin laukkaan ja hetkeä myöhemmin käyntiin ja laukka vaihtui kuin vaihtuikin. Koska kaikki oli sujunut niin hyvin, halusin vielä kokeilla yhtä juttua. Pyysin ratsukkoa peruuttamaan viisi askelta ja siirtymään siitä suoraan raviin, niin kauan kunnes homma olisi onnistunut. Ponilta ei kauaa mennyt kun tämä jo asian hoksasi. Hieno valmennus, pienellä vaivalla ja nopealla oppimisella tämä ratsukko voi vielä saavuttaa ihmeitä. 

----

lisää tulossa pian.
5 kommenttia:

 1. Kiitoksia valmennuksesta! Se löytyy nyt Aatun sivuilta :)

  VastaaPoista
 2. Waldedrudis kiittää ja kuittaa :) Valmennus päivitetään tamman sivuille mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
 3. Kiitos valmennuksesta! :) t. jodochus & Poni

  VastaaPoista
 4. Tuleeko näitä tehtyä? kysyn nyt vain sen takia, etten sitten turhaan kurki sivua jos ei koskaan näitä valmennuksia tule

  VastaaPoista