tiistai 22. lokakuuta 2013

Kouluvalmennus, huutokauppaa päättyy 28.10.2013 klo 21.00 (KV001)

Pyysin aluksi ratsukkoa ottamaan löysin ohjin ja kävelemään alkukäyntejä kumpaankin suuntaan tasaisesti, sekä välillä tekemään voltin tai pari, jotta pientä taivutusta ja venyttelyä jos saataisiin heti alkuun. Hetken käveltyään pyysin ratsukkoa nostamaan harjoitusravin kautta kevyen ravin, ja pyrkimään mahdollisimman paljon taivuttamaan hevosta ympyrälle, niin kentän kulmissa kuin pitkillä ja lyhyilläkin sivuilla. Ratsukko taipui hyvin, muttei täydellisesti. Toisaalta alkuverryttely oli edelleen vaiheessa, joten odotukset piti laittaa sen tasolle. Ratsukko työskenteli hyvin ja loistavassa yhteistyössä, hevonen oli kuuliainen ja ratsastajan asenne oli hyvä ja jämäkkä. Pyysin ratsukkoa siirtymään käyntiin ja tekemään voltin pitkän sivun alussa, aivan kulmassa ja jatkamaan ympyrältä tullutta taivutusta uralla aina pitkän sivun loppuun asti. Ratsukko toimi käskettyä ja taivutus tuntui alkuun hieman tahmealta ja hankalalta, mutta jo muutaman kerran jälkeen selkeästi hevonen ja ratsastaja tiesivät mitä tekivät.
Pyysin ratsukkoa vaihtamaan suuntaa ja toistamaan saman harjoituksen myös vastapäivään. Alku oli taas vaikea ja kankea, mutta lämmittyään homma alkoi sujua ja yhteistyö pelaamaan entistä paremmin. Oli aika siirtyä raviin. Ratsukko siirtyi lennokkaaseen ja eteenpäin pyrkivää raviin. Ratsastaja istui satulassa ja myötäili ravin liikkeitä hyvin, samoin hevosen tukeminen kaikilla mahdollisilla tavoilla ja avuilla oli selkeää ja sujuvaa. Ratsukko taipui hyvin, eikä uralla pysyminen tuottanut vaikeuksia. Kiitin ratsukkoa mahtavasta suorituksesta ja kehotin ratsastajan antamaan palkaksi hieman ohjaa hevoselle. Valmennus alkoi venyä loppua kohden ja oli aika muistuttaa myös laukasta. Ratsukolle laukkaaminen oli aina ollut vähän hataraa, eikä laukka ollut tämän hevosen ihanne askellaji, joten haasteita riitti. Kerroin ratsukolle tehtävästä, ja ratsastaja alkoi suorittaa hommaa. Tarkoituksena oli tehdä lyhyen sivun keskellä laukannosto, jatkaa laukkaa pääty-ympyrän verran ja jatkaa laukkaa vielä pitkän sivun loppuun asti.
Laukka nousi suhteellisen hyvin, eikä sen pyörimisessäkään ollut juuri mitään moitittavaa. Pari kertaa hevosen tasapaino oli hävitä, mutta hyvällä istunnalla, reippaalla äänellä ja rohkealla asenteella ratsastaja suoritti tehtävän loppuun. Pari kierrosta ravia, ja uudestaan sama homma. Hieno suoritus kerta kaikkiaan. Pyysin ratsukkoa vielä kävelemään hetkisen ja vaihtamaan suuntaa omatoimisesti, ja kun he olisivat valmiit niin laukka myös toiseen suuntaan. Laukka nousi tähän kierrokseen huomattavasti paremmin ja tasapaino oli paremmin hallussa. Laukka oli huomattavasti lennokkaampaa ja eteenpäin pyrkivämpää. Kiitin ratsukkoa jälleen hienosta työskentelystä ja pyysin tätä vielä ravaamaan kierroksen pari, jonka jälkeen oli loppukäyntien aika. Ratsukko suoritti annetut tehtävät hyvin, ja yhteistyö pelasi kaikkien välillä mallikelpoisesti.

LISÄTIEDOT:
Lähtöhinta 0,10e
Vähimmäiskorotus 0,20e
Huutokauppa päättyy 28.10.2013, klo 21.00
Arkistointitunnus: KV001 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti