keskiviikko 23. lokakuuta 2013

23.10.2013 Kouluvalmennus, Mariella ja Roulette (Vaty001)

Mariella ja Reetta olivat valmiina odottamassa kentällä minua, jotta kouluvalmennus voitaisiin aloittaa. Reetta oli hyvin asettunut keskelle kenttää ja näytti siltä ettei aio koko loppuelämänsä aikana liikkua tuosta paikasta yhtään mihinkään. Tervehdin molempia ja pyysin Mariellaa siirtämään Reetan uralle käyntiin. Mariella antoi ääniapuja reippaasti, mutta tamma ei korvaansa lotkauttanut moisesta, joten Mariella napautti raipalla pari kertaa kun pohkeetkaan eivät tehonneet. Pyysin Mariellaa patistamaan tammaa mahdollisimman paljon, jotta siitä saataisiin edes jotakin irti. Mariella toimi ja komensi tammaa hyvin eteenpäin, pikkuhiljaa Reetta alkoi nöyrtyä ja askeltaa ilman pakotusta ja komennusta.
Päätin pitää ratsukolle sellaisen helpon valmennuksen, jossa keskitytään perusasioihin, siirtymisiin, taivutuksiin, ratsukon yhteistyöhön ja vielä itse ratsastajaan. Pyysin Mariellaa taivuttamaan Reettaa mahdollisimman paljon ja tekemään jopa hullunkurisia kaarroksia käynnissä. Mariella toimi ja teki Reetasta hyvinkin kiemuraisen erilaisten taivutusten avulla. Reetta näytti hetken jo siltä että se nauttisi kun joutui keskittymään todella työntekoon ja vieläpä ilman sen suurempaa patistamista. Mariella taputti Reettaa hyvästä työstä ja pyysinkin ratsukkoa siirtymään raviin. Ravi oli alkuun hieman vetelää ja tahmeaa, mutta pikkuhiljaa se notkistui ja Mariella istui paljon paremmin kun raviin löytyi oikea rytmi. Taivutuksia ja kaarroksia jatkettiin myös ravissa ja Reetta työskenteli todella mallikelpoisesti. Pyysin Mariellaa tekemään erilaisia siirtymisiä ihan omatoimisesti. Mariella toimi ja siirsi Reetan käyntiin, otti käyntiä noin kymmenen askelta ja siirsi tämän raviin. Siirtyminen ei ollut nopeaa, mutta muutaman toiston jälkeen Reetta pääsi jyvälle mitä tuli tehdä.  
Pyysin Mariellaa tulemaan keskelle kenttää, pysäyttämään Reetan tasajaloin ja päätimme harjoitella vielä hieman väistöjä. Pyysin Mariella asettamaan pohkeensa, sekä antamaan apuja ja kun haluttu työ oli tehty, piti Reettaa palkita jotenkin. Mariella toimi ja asetteli pohkeitaan, sekä antoi kaikkia mahdollisia apuja Reetalle. Reetta ymmärsi jutun jujun ja alkoi siirtyä sivummalle, askellus oli vielä sivu seikka, pääasia että haluttu suoritus tuli ja tamma väisti. Pyysin Mariellaa vielä jatkamaan hetken harjoitusravia uralla ja lopettamaan siten käyntehin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti