keskiviikko 23. lokakuuta 2013

23.10.2013 Kouluvalmennus, Mariella ja Vidar LAC (Vaty002)

Mariella oli pyytänyt valmennusta kouluratsastuksen parissa ja nyt oli sen aika. Mariella ja Ville odottelivat kentällä jo reippaan oloisesti. Ville askelsi matelevaa käyntiä löysin ohjin pitkin uraa ja seurasi minua ja minun liikkeitäni kentän reunalle asti. Kyselin aluksi mitä Mariella erityisesti haluaisi harjoitella, mutta hän ei löytänyt mitään varsinaista suurta vikaa, joten päädyimme harjoittelemaan perusasioita, nehän kun ovat kaiken pohja.
Ratsukko käveli reippaasti ja Mariella omatoimisesti teki voltteja ja pääty-ympyröitä ja taivutti Villeä heti alusta lähtien. Ville kuunteli hyvin, väisti pohjetta mainiosti ja liikkui sulavasti. Asenne oli muuttunut ihan selkeästi. Pyysin Mariellaa nostamaan harjoitusravin. Ravi nousi hyvin, alkuun Mariellan tasapaino ei ollut ihan helposti ravissa mukana, mutta hetken ravailun jälkeen tasapaino löytyi ja istunta näytti jo helpolta. Ravi oli sulavaa ja pehmeää liikehdintää hiekassa. Pyysin Mariellaa ottamaan erilaisia tempon lisäyksiä ravissa, jotta Ville olisi hieman ”irtonaisempi”. Mariella teki työtä käskettyä ja lisäyksiä alkoi tulemaan hyvin. Päätin tehdä harjoituksen ratsukon kanssa ja siirtää tämän kävelemään hetkeksi. Pyysin Mariellaa aloittamaan voltilla pitkän sivun alussa ja kävelemään sivun puoleen väliin, nostamaan harjoitusravin ja sen tulisi nousta heti kun Mariella on antanut avut, ratsukko ravaisi lyhyen sivun puoleen väliin ja nostaisi laukan, laukkkaisi pääty-ympyrän ja siirtyisi raviin heti uralla ja käyntiin pitkän sivun puolivälissä.

Mariella oli ymmärtänyt ja aloitti. Voltti toimi hyvin, Ville väisti pohjetta ja pysyi kuitenkin ohjalla koko taivutuksen ajan. Pitkällä sivulla ravi nousi vasta pari askelta myöhemmin, pääty-ympyrän kohdalla laukka nousi heti, ilman suurempaa usuttamista. Laukka pyöri hyvin ja näytti hyvältä. Raviin siirtyminen venähti hieman samoin käyntiin siirtyminen. Kerroin Mariellalle miten siirtymisiä saa nopeutettua ja parannettua ja kehotin tätä toistamaan harjoituksen. Mariella toimi ja ihan selkeäsi neuvoistani oli hyötyä. Ville siirtyi huomattavasti sulavammin ja reippaammin, ilman haparointia. Pyysin Mariellaa kävelemään vielä hetken ja tulemaan sitten pituushalkaisijalle ja pysäyttämään Villen siihen. 

Mariella pysäytti Villen keskelle kenttää ja pyysin ratsukkoa peruuttamaan viisi askelta. Alkuun Ville ei meinannut ymmärtää mitä haettiin, mutta hetken päästä tämä jo peruutti mallikelpoisesti. Halusin vielä kokeilla miten hyvin Ville väistää pohjetta. Pyysin Mariellaa ottamaan ohjat ja kokeilemaan pohkeenväistöä. Pohkeenväistö sujui hyvin ja askellus sivusuuntaan löytyi kuin löytyikin. Loistava suoritus. Oli aika lopetella tältä erää ja pyysin ratsukkoa vielä loppuun ottamaan loppuverryttelyt, ravissa ja käynnissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti